Twitter
Banksy bu kez Paris'te ortaya çıktı... Göçmen politikasını eleştirdi
25 Haziran 2018 Pazartesi

Ünlü sokak sanatçısı Banksy, bu kez Fransa'da, başkent Paris'teydi... Sokaklara, artan göçmen karşıtlığına tepkisini gösterdiği duvar resimleri çizdi.

İngiliz sanatçı Banksy, bu kez Fransa'nın başkenti Paris'teydi... Ülkenin kuzeyinde, özellikle de göçmenlerin bulunduğu bölgelerde duvarlara grafitiler çizdi.

Banksy imzalı bir duvar resminde, bir çocuk duvara çizilmiş gamalı haç üzerine pembe renkte süslemeler çizerken resmedildi. Bir başka grafiti ise ilhamı, Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart'ın bir resminden almış. Ancak Napolyon'un aksine, o, İtalya'yı fethetmeye giden bir komutan değil, Avrupa'ya ulaşmaya çalışan bir göçmen...

Banksy'nin son Paris çıkarmasında şehrin duvarlarına kazıdığı toplam yedi eseri var... Hepsinin teması da göçmenler.

EN BÜYÜK SIĞINMACI KAMPI BOŞALTILMIŞTI

Fransa'da göçmenlere yönelik söylem giderek artıyor. Son olarak göçmenlere karşı katı bir yasanın geçmesi gündeme geldi. Geçen ay ise Paris'in en büyük sığınmacı kampı zorla boşaltılmıştı. Ancak bu durum Fransa'ya özgü değil, Avrupa genelindeki göçmen karşıtlığı artıyor. Bunun son örneği İtalya'da yaşanmıştı. Roma yönetimi göçmen kurtarma gemilerine kapıyı kapatmıştı.